Gyakori kérdések

Gyakori kérdések

A rendelés egyszerű menetéről itt találsz egy kis videót:
https://www.youtube.com/watch?v=JjVzkyYGzmk

Nem. Tapasztalatunk szerint a meghívók saját súlyuknál fogva eldeformálódnak mire Hozzátok érnek ha összerakjuk, főleg azok a típusok amiken masni, csomó, gyöngy vagy bross van, hiszen ilyenkor a dobozban a meghívók nem tudnak egymásra feküdni hanem ezeken a pontokon deformálják egymást. Csak azokat a típusokat állítjuk össze, amelyek eszközöket kívánnak (pl. ömledékragasztó vagy spéci tűzőgép). A meghívók döntő többségének összerakása nem igényel sem bravúros kézügyességet, sem eszközöket, mivel a hajtási éleket beléjük nyomjuk és az elemeket vagy csak össze kell pattintani vagy eleve öntapadóak.
Tapasztalatunk szerint mindenkinek megér fél órát az, hogy hibátlan meghívói legyenek, és ne okozzanak óriási csalódást a doboz aljáról előkerülő
behullámosodott vagy megtört darabok, amiket ráadásul javítani sem lehet.

Nem feltétlenül, főleg szezonban. A készlet napról napra változik és cserélődik, ezért azt javasoljuk, hogy amíg vissza nem jelzünk, hogy felvettük a rendelést, addig a második legjobban favorizált meghívó kódját is őrizzétek meg. Nem gyakori, hogy valaki pont abba trafál bele a több mint 1000 típusból, amiből már nincs annyi amennyire szükség lenne vagy hogy kifutó típus és már nem is lesz elérhető, de előfordul, fel kell rá készülni.

A standard albumok kb. 1 hét alatt, a prémium albumok kb. 2-3 hét alatt.
Előfordulhat hogy bizonyos típusokból beszállítói hibából kifogyunk vagy valami más olyan probléma merül fel amiről nem tehetünk, de ez egyrészt nagyon ritka, másrészt mindig próbálunk azon lenni, hogy mihamarabb megoldást találjunk (esetleg alternatív megoldást keresünk).

Megoldható hogy a teljes mennyiséget felosszátok pl. vacsorás/nem vacsorás vagy tegezős/magázós darabszámokra tetszés szerint. Itt kerülnek előtérbe a néhány darabos idegen nyelvű mennyiségek is. Plusz költségbe nem kerül, a kész szövegeket e-mailben kell megkapnunk.

Természetesen igen. A standard folyamattól ez annyiban tér el, hogy meg kell beszélnünk milyen típusú papírra legyen nyomva, illetve hogy a meghívó mekkora méretű, legyen és hol legyen hajtva.
Úgyanúgy grafikai tervet készítünk nyomás előtt mint a klasszikus eljárás során, így a hibák, félreértések kizárhatóak.
Egyedi esküvői meghívó kapcsán mérlegeljétek azt is, hogy le kell mondanotok azokról a nyomdai eljárásokról amik a szériában készülő meghívóknál jelen vannak, mint például a dombornyomás, stancolás (formára vágás) vagy aranyozás. Ezek olyan metódusok, amelyek előkészülete és szerszámköltsége kis mennyiségnél többszöröse az elkészült termékeknek, így gyakorlatilag megfizethetetlenné teszik a meghívókat 80-100 db esetén.

Van. Praktikus okok miatt ezt 30 db-ban határoztuk meg.

Mindenkit bátorítunk arra, hogy ezt elkerülendő rendeljen 3-4 darabbal többet (már csak anyagi megfontolásból is, mivel az utánnyomás már más árfekvés). Ha mégis kifogytatok, kb. 1 hét alatt tudunk utánnyomni.

Személyes megtekintésre sajnos nincs lehetőség.

Az esetek döntő többségében nem. Néhány típus elérhető több színű kivitelben, illetve másoknál lehetőség van arra, hogy például a kék szalagot/masnit bordóra cseréljük.

Többségüknek van saját – többnyire mérethelyes – borítékja. Van néhány dobozos darab, melyek jellemzően személyes átadásra készültek, így ezekhez nincs. (Az árak tartalmazzák a boríték árát is.) A leírásban általában szerepeltetjük, hogy van-e. Árulkodó lehet az is, ha a fotón nem látható boríték, akkor jó eséllyel nem része a meghívónak. Több esetben tudunk adni borítékot ahhoz is, aminek nincs sajátja.

A szöveget teljes mértékben Ti adhatjátok meg, nem kell ragaszkodni semmilyen sablonhoz. Ha nincs ötletetek akkor a honlapunkon találtok néhány változatot segítségként.

Az idézet (amennyiben lesz) szintén tetszőleges, szükség esetén ebből is találtok párat oldalunkon.

A szövegezés betűtípusát a honlapunkon található 74 féléből tudjátok kiválasztani.

Igen, teljes mértékben. Az első látványtervet az alapján készítjük, amit mi javaslunk (vagy ha megbeszéltük előre akkor már az alapján), de utána bármit meg tudunk változtatni az elrendezésen az alapján ahogy szeretnétek.
Csak akkor kezdjük nyomni a meghívótokat, ha azt a visszajelzést kapjuk, hogy minden rendben.

Arannyal illetve ezüsttel (általában fémes színekkel) nem szövegezünk, mivel a tapasztalatok alapján ez sokszor megbosszulja magát. Egyrészről érthető, hogy mindenki azt gondolja hogy a fémes színek elegáns mivoltuk miatt még inkább ünnepélyessé teszik a meghívót, a gyakorlatban azonban azt látjuk hogy ez nagyban csökkenti a szöveg olvashatóságát.

Az esküvői meghívók jelentős része hasonló elgondolásból kiindulva eleve csillogó papírból készül. Erre ha rányomjuk a tükrösen csillogó szöveget, ami általában egy vékony vonalú, “kacifántos” betűtípussal van nyomva, nagyon nehezen olvasható végeredményt kapunk. Ez főleg akkor kritikus, ha ugye például a nagyi nem tudja elolvasni az unokája meghívóját…

A kosárba tett elemeket egy összegben tudjátok kifizetni bankkártyával. A számlát a termékekkel együtt fogjátok megkapni.

A házhoz szállítás ingyenes.

E-mailben jelezzük. Ha futár viszi a csomagot akkor arról is kaptok egy automatikus levelet hogy mikor fogja kézbesíteni és hogy milyen csomagszám alapján tudtok érdeklődni a csomagotok felől.